петък, 3 октомври 2008 г.

СЕРИЯ А-ПРЕДИ 6-ти кръг

Лидерът Лацио посреща тима на Лече, Интер ще търси победа срещу Болоня, докато Каляри ще се опита да спечели първата си точка за сезона срещу намиращия се във форма тим на Милан. Рома гостува на Сиена, след успеха си в Шампионската лига. Ювентус ще търси реванш пред феновете си след равенството с БАТЕ при домакинството си на Палермо. Жозе Моуриньо на всяка цена ще иска победа от своите футболисти при домакинството на Болоня, след загубата от Милан в дербито преди седмица


ЛАЦИО - ЛЕЧЕ
Лидерът в италианската Серия „А” Лацио приема Лече в мач от 6-ия кръг на шампионата. От 5 мача тимът на Делио Роси е записал 4 победи и една загуба, като поражението бе срещу Милан на „Сан Сиро”. В отлична форма се намират Сарате и Пандев, а през седмицата Лацио се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Италия. Лече са 11-и във временното класиране със 7 точки. Анжело, Вивес и Гиулиато са с контузии и пропускат двубоя. Ето и вероятните стартови състава на двата тима според goal.com. Мачът е утре на стадион "Олимпико" в Рим.

Лацио: Каризо, Лихтенщайнер, Сивия, Крибари, Раду, Броки, Ледесма, Маури, Фоджиа, Пандев, Сарате

Лече: Росато, Поленги, Стендардо, Фабиано, Антунес, Джакомази, Дзанкета, Ариати, Касерта, Кастийо, Трибоки.

КАЛЯРИ - МИЛАН
Отборът на Каляри заема последното място, като все още няма спечелена точка. Пред тях сега стои тежката задача да вземат нещо от намиращия се във форма отбор на Милан. Лошият старт за „росонерите” вече е зад гърба им, и тимът вече има 5 поредни победи във всички състезания, като със сигурност ще иска трите точки от този мач. За отбора на Карло Анчелоти участие няма да вземат контузените Неста, Каладзе, Сендерос, Пирло, Индзаги и Бориело, като най-вероятно голмайсторът при победата срещу Интер Роналдиньо ще започне като титуляр. Каляри вече уволни треньора си Алегри и все още не е назначил негов заместник. Няма контузени футболисти в състава на домакините и те ще могат да разчитат на най-доброто в мача с Милан. Ето и вероятните състави на двата отбора:

Каляри: Марчети, Писано, Бианко, Лопес, Агостини, Фини, Конти, Парола, Косу, Джеда, Акуафреска

Милан: Абиати, Дзамброта, Бонера, Малдини, Янкуловски, Фламини, Зеедорф, Амброзини, Кака, Роналдиньо, Пато

СИЕНА - РОМА
Отборът на Рома ще търси втора поредна победа при гостуването си на Сиена, която да върне самочувствието на отбора, след слабия старт на сезона. През седмицата момчетата на Лучано Спалети победиха тима на Бордо с 3:1 на френска земя, след като изоставаха в резултата с 0:1. През миналата година Рома загуби от Сиена с 0:3, което до голяма степен отдалечи тима от титлата в Серия „А”. Рома изпитва сериозни трудности в построяването на защитата, след като Жуан, Касети и Тонето са контузени. Освен тях Пизаро и Тоти също няма да могат да вземат участие в мача, заради травми. В Сиена нямат кадрови проблеми в състава и ще могат да разчитат на всичките си футболисти. Ето и вероятните състави на двата отбора:

Сиена: Курчи, Розетини, Фиганя, Портанова, Роси, Вергасола, Кодреа, Галопа, Кхарджа, Калайо, Макароне

Рома: Дони, Сисиньо, Мексес, Панучи, Риизе, Де Роси, Тадеи, Перота, Акуилани, Менес, Вучинич


ЮВЕНТУС - ПАЛЕРМО
Отборът на Ювентус приема Палермо, в мач от 6-я кръг на италианската Серия „А”. Домакините изненадващо завършиха наравно 2:2 в Шампионската лига при гостуването на дебютанта БАТЕ (Борисов) и ще търсят реванш пред феновете на собствен стадион. Напрежението върху отбора е голямо и една победа срещу Палермо би намалила гнева на феновете. Мачът пропуска трайноконтузеният Давид Трезеге, а Алесандро Дел Пиеро ще остане на резервната скамейка. Будан и Фонтата пропускат мача за Палермо заради контузии. Ето и вероятните стартови състави на двата отбора:

Ювентус: Буфон, Де Келие, Мелберг, Киелини, Григера, Джовинко, Марчизо, Поулсен, Каморанези, Амаури, Якуинта

Палермо: Амелиа, Бово, Балзарети, Касани, Кароциери, Брешано, Ливерани, Ночерино, Симплисио, Миколи, Кавани

ИНТЕР - БОЛОНЯ
Шампионът Интер приема на „Сан Сиро” новака Болоня, в мач от 6-я кръг на италианската Серия „А”. Възпитаниците на Жозе Моуриньо нямат победа от два мача насам, след като загубиха дербито с Милан и направиха равен с Вердер (Бремен) в мач от Шампионската лига. Гостите от Болоня имат само една победа от началото на сезона, но любопитното е, че тя е постигната именно на този стадион срещу Милан в първия кръг на шампионата. Матераци и Бурдисо са наказани за домакините, а Валтер Самуел, Хименес, Фиго и Максуел и Максуел ще пропуснат мача заради контузии. Единствено Марчело Кастелини ще липсва за състава на Болоня. Ето и вероятните състави на двата отбора:

Интер: Жулио Сезар, Майкон, Кордоба, Киву, Санети, Виера, Камбиасо, Мунтари, Ибрахимович, Адриано, Мансини

Болоня: Антониоли, Дзенони, Мораз, Терци, Бомбардини, Мудингай, Волпи, Марчини, Аморозо, Валиани, Ди Вайо

УДИНЕЗЕ - ТОРИНО
Отборът на Удинезе посреща Торино в мач от 6-я кръг на италианската Серия „А”. Домакините се класираха в групите на УЕФА, след като победиха на дузпи Борусия (Дортмунд) и ще търсят нов успех у дома срещу Торино. Удинезе заема третата позиция в класирането, като изостава само на две точки от лидера Лацио. Гостите са 15-и и все още имат само една победа от началото на сезона. Очаква се в атаката на Удинезе като титуляри да започнат националите Фабио Куалярела и Антонио Ди Натале. Бранителите Кристиан Запата и Фелипе пропускат мача, заради травми. За Торино мача ще пропусне вратарят Матео Серени, след като получи червен картон в предишния мач на тима срещу Лацио. Ето и вероятните състави на двата отбора:

Удинезе: Ханданович, Мота, Кода, Домици, Лукович, Исла, Д’Агостино, Инлер, Пепе, Ди Натале, Куалярела

Торино: Калдерони, Диана, Ди Лорето, Франческини, Писано, Жемали, Корини, Саумел, Розина, Бианки, Аморузо

АТАЛАНТА - САМПДОРИЯ
Отборът на Самдория все още няма победа този сезон и се надява на първи успех при гостуването на Аталанта, в мач 6-я кръг на италианската Серия „А”. Гостите са без контузения национал Анджело Паломбо и защитника Кампаняро. За Аталанта няма да играят Виери и Сисе. Аталанта има 3 победи и две загуби, докато Самдория има 4 равни мача и един загубен.


КИЕВО - ФИОРЕНТИНА
Новакът Киево приема на своя стадион тима на Фиорентина, в мач от 6-я кръг на италианската Серия „А”. И двата отбора не започнаха добре сезона и се намират във втората половина на таблицата. Мауро Еспозито, Симоне, Бентиволио, Керлон и Монтовани ще отсъстват от състава на домакините, заради контузии, а Давиде Мандели е наказан. Гостите нямат кадрови проблеми в състава си и ще търсят победата, след като не успяха да надделеят над Стяуа в Шампионската лига. Ето и вероятните състави на двата отбора:

Киево: Сорентино, Малаго, Йепес, Сезар, Скардиня, Пинци, Италиано, Марколини, Лусиано, Пелисиер, Ланджела

Фиорентина: Фрей, Йоргернсен, Клоудруп, Гоби, Гамберини, Донадел, Фелипе, Монтоливо, Сантана, Джилардино, Муту

ДЖЕНОА - НАПОЛИ
Отборът на Дженоа приема тима на Наполи, в мач от 6-я кръг на италианската Серия „А”. Домакините имат две победи от два мача на своя стадион, като успяха да победят последователно Милан с 2:0 и Рома с 3:1. Новото попълнение на тима Диего Милито се представя отлично от началото на сезона и вече има отбелязани 4 гола в 5 мача. Гостите отпаднаха от турнира за купата на УЕФА в четвъртък, след като загубиха при гостуването си на португалския Бенфика. Двата отбора нямат кадрови проблеми в състава си и ще могат да разчитат на най-добрите си футболисти, като единствено звездата на Наполи Езикел Лавеци е под въпрос, след като получи лека травма при гостуването на Бенфика. Ето и вероятните стартови състави на двата отбора:

Дженоа: Рубиньо, Биава, Ферари, Кришито, Место, Ван ден Боре, Модесто, Скули, Милито, Паладино, Роси

Наполи: Джианело, Сантакроче, Риналдо, Ароника, Монтервино, Пациенца, Блази, Хамшик, Манини, Салайета, Пиа

РЕДЖИНА - КАТАНИЯ
Отборът на Реджина се намира на предпоследното място в класирането, като все още няма победа и има спечелена едва една точка. Гостите се представят много добре от началото на сезона, като в момента заемат петото място с актив от 10 точки, 2 по-малко от лидера Лацио. Коца и Гиоса пропускат мача за домакините, заради травми, а Ландзаро е наказан. Катания няма къдрови проблеми и треньорът на тима Валтер Дзенга ще може да разчита на всичките си футболисти. Ето и вероятните състави на двата отбора:

Реджина: Кампаньоло, Чирило, Валдес, Сантос, Виджиани, Барето, Кармона, Барила, Коща, Бриенца, Коради

Катания: Бизари, Сардо, Стовини, Силвестре, Силвестри, Байоко, Ледесма, Тедеско, Дика, Пласмати, Маскара

Програма за срещите от 6-ия кръг в италианската Серия "А"

Събота, 19:00 часа:
Лацио v Лече

От 21:30 часа:
Интер v Болоня

Неделя, 16:00 часа:
Аталанта - Сампдория
Киево - Фиорентина
Дженоа - Наполи
Ювентус - Палермо
Реджина - Катания
Сиена - Рома
Удинезе - Торино

Неделя, 21:30 часа:
Каляри - Милан


Класиране преди срещите от 6-ия кръг на италианската Серия "А":


Отбор Мачове П Р З Г.Р. Точки
1 ЛАЦИО 5 4 0 1 13:6 12
2 НАПОЛИ 5 3 2 0 6:3 11
3 УДИНЕЗЕ 5 3 1 1 8:3 10
4 ИНТЕР 5 3 1 1 7:4 10
5 КАТАНИЯ 5 3 1 1 5:3 10
6 МИЛАН 5 3 0 2 8:6 9
7 ЮВЕНТУС 5 2 3 0 4:2 9
8 ПАЛЕРМО 5 3 0 2 8:7 9
9 АТАЛАНТА 5 3 0 2 3:3 9
10 РОМА 5 2 1 2 8:7 7
11 ЛЕЧЕ 5 2 1 2 5:5 7
12 ФИОРЕНТИНА 5 2 1 2 4:6 7
13 ДЖЕНОА 5 2 0 3 6:5 6
14 СИЕНА 5 1 2 2 4:4 5
15 ТОРИНО 5 1 2 2 7:8 5
16 КИЕВО 5 1 2 2 4:6 5
17 САМПДОРИЯ 5 0 4 1 2:4 4
18 БОЛОНЯ 5 1 0 4 2:7 3
19 РЕДЖИНА 5 0 1 4 3:9 1
20 КАЛЯРИ 5 0 0 5 1:10 0

Няма коментари: