петък, 19 септември 2008 г.

ШАМПИОНСКА ЛИГА:Юве се върна с успех в Лигата,а Фиорентина почна с равен


ЮВЕНТУС-ЗЕНИТ 1-0
Италианският гранд Ювентус победи с 1:0 Зенит в първи мач от група Н и се завърна подобаващо сред най-големите в Европа. Отново капитанът на "бианконерите" Алесандро Дел Пиеро се превърна в герой за тима, след като отбеляза единственото попадение в мача от пряк свободен удар в 76-ата минута.

Двубоят бе много равностоен, като се видя, че носителят на Суперкупата на Европа и купата на УЕФА е в по-добра физическа кондиция. Именно играчите на Дик Адвокаат започнаха по-добре и агресивно мача, като имаха невероятна възможност да открият, но Дани от две метра пропусна сам срещу Буфон в 11-ата минута. Последваха няколко добри атака на Юве, неуспешно завършени от Трезеге. В 25-ата минута Каморанези с глава прати топката в гредата след центриране на Дел Пиеро. Веднага след това трябавше да бъде заменен от Салихамиджич.


Второто полувреме започна отново по-добре за гостите, но Буфон не допусна гол. В 73-ата минута Поулсен с глава бе близо до гол, но стражът Малафеев изби в ъглов удар.

Две минути по-късно Дел Пиеро взриви трибуните след страхотен удар от фаул. Истината е, че руският вратар можеше да се представи и по-добре, след изстрела на Дел Пиеро по диагонала от 26 метра. До края на срещата “бианконерите” подпомагани от своите тифози, запазиха резултата и спечелиха първите си три точки.

Така Ювентус се завърна с успех след двегодишно отсъствие в Шампионската лига и европейските турнири.

ЮВЕНУТС - ЗЕНИТ 1:0

1:0 Дел Пиеро (76)

ЮВЕНТУС (4-4-2): Буфон; Григера, Легроталие, Киелини, Молинаро (57-Де Чиглие); Каморанези (31-Салихамиджич), Сисоко, Поулсен, Недвед; Дел Пиеро, Трезеге (87-Амаури)
Старши треньор: Клаудио Раниери

ЗЕНИТ (4-3-2-1): Малафеев; Анюков, Пюгрение, Крижанац, Ширл; Зирянов (80-Домингеш), Тимошчук, Денисов; Дани, Аршавин, Погребняк
Старши треньор: Дик Адвокаат

СЪДИЯ: Франк Де Блеекере (Белгия)





ЛИОН-ФИОРЕНТИНА 2-2
Отборите на Лион и Фиорентина завършиха наравно 2:2 в първия си мач от група F на Шампионската лига. Гостите поведоха през първата част с 2:0 след два гола с глава на Алберто Джилардино, но през втората част домакините успяха да се доберат до равенството, като основна заслуга за това има младият нападател на тима Карим Бензема, който първо направи асистенция на Пикион, а след това сам резлизира изравнителен гол.

"халпетата" бе бразилецът Фред. Още в 5-тата минута той отправи силен, но неточен шут към Фрей, а след още две удари горната греда следПървата част започна с натиск на Лион, като най-активен в атаката на разбъркване от корнер. Точно, когато домакините наложиха желания от тях начин на игра, гостите нанесоха първия си удар. Дзаури центрира отлично към Алберто Джилардино и нападателя с глава прати топката покрай Лорис. След попадението отново Лион атакуваше повече, но Фиорентина контраатакуваше много опасно. При една такава ситуация в 41-та минута Адриан Муту получи топката по дясното крило и центрира отново към Джилардино, който пак не остави шансове на Лорис и с глава удвои резултата в полза на тима си.



През втората част Лион продължи да атакува настойчиво към вратата на Фрей, но вратарят отразяваше всички опасни ситуации. В 73-тата минута се стигна до доста спорен момент. Лучано Дзаури остана да лежи в наказателното си поле, но въпреки това играта не бе спряна и Едерсон изведе Бензема на удобна позиция, като засадата бе покрита именно от лежащия на тревата играч на Фиорентина, последва пас на Бензема към оставения сам Пикион и влезлият като резерва нападател намали резултата. Последваха бурни протести на играчите на Фиорентина, но голът така или иначе бе зачетен. 5 минути преди края на срещата резултатът бе изравнен след като от заучено полжение след фаул Жуниьо изведе Бензема на стрелкова позиция и Бензегол без да се бави разстреля Фрей. До края на срещата двата тима предпочетоха да не предприемат излишни рискове и се задоволиха с точката.



ЛИОН - ФИОРЕНТИНА 2:2
0:1 Джилардино (11)
0:2 Джилардино (41)
1:2 Пикион (73)
2:2 Бензема (85)


ЛИОН: Лорис, Ревейер, Бумсонг, Бодмер, Макун (60- Едерсон), Тулалан, Кастрьом, Жуниньо, Гову (89- Муние), Фред (65- Пикион), Бензема

ФИОРЕНТИНА: Фрей, Кролдруп, Дайнели, Варгас, Дзаури (76- Йоргенсен), Мело, Алмирон, Монтоливо, Кузманович (64- Сантана), Джилардино, Муту

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Бензема (Л); Дайнели, Мело, Джилардино, Йоргенсен (Ф)
СЪДИЯ: Петер Фрьойдфелд
СТАДИОН: "Стад Жерланд"

Няма коментари: