неделя, 14 септември 2008 г.

ИНТЕР-КАТАНЯ 2-1


Шампионът на Италия Интер постигна първа победа за новия сезон. "Нерадзурите" се наложиха трудно срещу Катаня с 2:1, като това бе и дебют на Жозе Моуриньо пред публиката на "Сан Сиро". Футболистите на португалеца стигнаха до успеха с човек по-малко, след като ганаецът Съли Мунтари беше изгонен в края на първото полувреме. Тогава резултатът вече беше 1:1, а малко след почивката автогол на Терлици донесе трите точки на шампионите.

Мачът започна с очаквано превъзходство на Интер, като футболистите на Моуриньо искаха бързо да си осигурят трите точки, предвид началото на Шампионската лига в средата на седмицата. Още в 3-ата минута Златан Ибрахимович пропусна добра възможност да открие с глава след центриране от корнер. В 13-ата отново шведът беше на стрелкова позиция, но не можа да преодолее Бизари, минута по-късно същото стори и младият Марио Балотели. Гостите действаха плътно прибрани в своята половина, а стабилната игра на Бизари им даваше необходимото спокойствие, въпреки постоянните пробиви на Фиго и Куарешма по двата фланга.

Събитията на терена се изостриха чак в края на полувремето, когато най-изненадващо Катаня поведе. В 42-ата минута Маскара центрира и Плазмати с глава изненада Жулио Сезар. Отговорът на "нерадзурите" беше незабавен - акция на Куарешма отдясно авърши с фалцово центриране, Бизари не прецени добре полета на топката и позволи тя да влезе във вратата му.

Веднага след изравнителното попадение дойде у най-скандалния момент в мача. При единоборство в центъра Мунтари удари с лакет в лицето Джовани Тедеско и преждевремено пое към съблекалнята. Гостите обаче не успяха да се възползват от численото си предимство и допуснаха нов гол в началото на второто полувреме. Той беше не по-малко куриозен от първия. Майкон центрира в наказателното поле, Терлици в опит да изчисти прати топката в гредата, а оттам тя премина голлинията.

До края Интер доминираше, но Ибрахимович се отличи с нови пропуски. Силно включване направи бразилецът Мансини, който организира няколко опасни контри в последните минути. Гостите рядко застрашаваха Жулио Сезар, но в последната минута само добрата реакция на Матераци попречи на Ледесма да изравни за ужас на Моуриньо и компания.

ИНТЕР - КАТАНЯ 2:1
0:1 Плазмати (42)
1:1 Куарешма (43)
2:1 Терлици (48) авт.

ИНТЕР (4-4-2): Ж. Сезар; Майкон, Бурдисо, Матераци, Максуел; Фиго (46 - Санети), Виейра, Мунтари, Куарешма (78 - Мансини); Ибрахимович, Балотели (66 - Камбиасо)
Старши треньор: Ж. Моуриньо

КАТАНЯ (4-3-2-1): Бизари, Силвестре, Стовини, Терлици, Силвестри; Биаджанти, Ледесма, Тедеско; Мартинес (62 - Дика), Маскара; Плазмати (61 - Паолучи)
Старши треньор: Валтер Дзенга

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Виейра (И); Биаджанти, Ледесма, Тедеско, Дика (К)
ЧЕРВЕН КАРТОН: Мунтари (И)

Няма коментари: