неделя, 31 август 2008 г.

Преди неделните мачове от 1ви кръг на Серия А


АТАЛАНТА - СИЕНА
Аталанта излиза без Кощиня и Виери срещу Сиена в мач от първия кръг на италианската Серия А. Като цяло това са единствените контузени и Луиджи Дел Нери ще може да разчита на всички други свои основни футболисти. Титуляр със сигурност ще е Лука Цигарини, който дойде от Парма това лято. Отборът на Сиена няма кадрови проблеми и Джамполо ще разчита на всички свои футболисти. В атака със сигурност ще бъде Масимо Макароне. Очаква се тежък мач между двата отбора, като фаворитът е Аталанта.

КАЛЯРИ - ЛАЦИО
Лацио ще е без една от големите си звезди Томазо Роки при гостуването на Каляри в мач от първия кръг на италианската Серия А. Треньорът на тима Делио Роси ще може да разчита на всички други основни футболисти. Дебют за Лацио може да направят новите попълнения Каризо и Сарате. В Каляви нямат кадрови проблеми и се очаква Давиде Балардини да разчита на най-доброто с което разполага. Сигурен титуляр се очаква да бъде Роберт Акуафреска, който е голямата звезда на отбора.

КАТАНИЯ - ДЖЕНОА
Катания приема Дженоа в пълен състав и без контузени футболисти в мач от първия кръг на италианската Серия А. За клуба официален дебют може да направи румънският футболист Николае Дика, който бе привлечен от Стяуа. Очаква се той да се конкурира в атака с Маскара, Спинези и Мартинес, които също са много класни футболисти. Друго ново попълнение на тима – Паоло Ледесма също може да направи дебют. Съставът на Дженоа няма също кадрови проблеми и наставникът Джани Гасперини ще може да разчита на всички свои футболисти. Най-вероятно това ще бъде официалният дебют на новите попълнения Паладино, Папастополус, Гасбарони и Потенца.

КИЕВО - РЕДЖИНА
Новият член на италианския елит Киево посреща Реджина без кадрови проблеми и в оптимален състав. Треньорът на тима Ячине ще може да използва новото попълнение Граноче в този мач, но безспорно на Киево ще е трудно без основния футболист на тима Виктор Обиня, който напусна. Сигурни титуляри са Пелисиер, Бонтиволио, Лангела, а най-вероятно Сорентино ще пази за тима. Реджина също нямат кадрови проблеми, а титуляр най-вероятно в атака ще е Бриенца, който ще бъде подпомаган от капитана Коца.

МИЛАН - БОЛОНЯ
Италианският гранд Милан ще е без две от звездите си – Алесандро Неста и Кака в мача от първия кръг на италианската Серия А срещу Болоня. Треньорът на тима Карло Анчелоти ще има големи колебания на кой да заложи в предни позиции, тъй като той има прекалено много футболисти – Роналдиньо, Кака, Шевченко, Бориело, Индзаги и Пато. Очаква се дебют да направи новото попълнение Филип Сендерос. Тимът на Болоня е в оптимален състав и треньорът на тима Аригони ще може да разчита на всички свои футболисти. Големите имена в тима са Марк Берначи и Габи Мудингай.

РОМА - НАПОЛИ
Треньорът на Рома Лучано Спалети ще може да разчита на всички свои футболисти в първия мач от италианската Серия А срещу Наполи. Дебют за римския тим може да направят новите попълнения – Менез, Баптиста и Рийзе, които е възможно да излязат титуляри за тима. Наполи също както Рома няма кадрови проблеми. В атаката на тима сигурно ще се завърне доскоро контузеният Марсело Салайета. Впечатление прави формата на бразилеца Пия, който вкара важни голове в купата на УЕФА. Есикел Лавеци, Марек Хамшик и Кристиан Маджо най-вероятно ще бъдат титуляри.

ТОРИНО - ЛЕЧЕ
Торино няма кадрови проблеми за мача срещу Лече в първия кръг на италианската Серия А. Очаква се дебют за торинския клуб да направят новите попълнения Бианки, Пратали и Амурозо, които дойдоха в тима това лято. Треньорът Ди Биаси може да разчита на всички свои футболисти. Със сигурност титуляр ще бъде Алесандро Розина. Отборът на Лече също няма особени кадрови проблеми. Дебют за тима ще направи новото попълнения Даниеле Какия, който дойде от Фиорентина. Треньорът Бартера ще може да разчита на всички по-добри свои футболисти.

изт. www.focus-sport.net

Няма коментари: