неделя, 31 август 2008 г.

Фиорентина измъкна 1-1 на Ювентус с човек по-малко


С 10 души Фиорентина успя да изравни на Ювентус и да започне сезона в Серия А с 1:1. Така след първия кръг нито един от обичайните топ фаворити – Интер, Милан, Ювентус, Рома и Фиорентина – не взе повече от точка от своя мач.

Двубоят между Фиорентина и Юве бе един от най-интересните в този първи кръг, като гостите имаха всички шансове да си тръгнат с успех от „Артемио Франки”. Въпреки това играта бе в по-голямата си част равностойна, като се създаваха достатъчно положения, които да променят равенството.

В мача не взеха участие доста важни играчи и от двата състава като Адриан Муту, Рикардо Монтоливо, Джорджо Киелини, Кристиано Занети и Момо Сисоко, които са контузени.

Грешките на Фиорентина в средата на терена и повечето лесно загубени топки дадоха възможност на Ювентус да атакува много опасно. В крайна сметка Старата госпожа откри резултата в 39-та минута, след многоходова атака. Зденек Григера намери непокрития Павел Недвед, който от близо нямаше проблем да намери мрежата. Чешкият ветеран си подари попадението за отпразнувания в събота 36-ти рожден ден.

Варгас удари греда, а Дел Пиеро стреля на сантиметри над вратата в други интересни ситуации от двубоя.

Алберто Джилардино можеше да изравни още в 72-та минута, когато надделя над Мелберг, и очи в очи с Буфон топката му избяга и той стреля встрани. Отново той малко по-късно пак шутира покрай вратата, а напрежението на терена нарастваше непрекъснато.

Седем минути преди края на срещата Фиорентина остана да се бори с десет души на терена, когато Фелипе Мело закъсня при едно влизане в краката на Поулсен и след втори жълт картон замина под душовете. Домакините обаче не се предадоха, и 70 секунди преди да изтече редовното време, Джилардино овладя на гърди подаване от Пацини и с прецизен удар изравни резултата. Бившият нападател на Милан нямаше гол в Серия от 7 април 2007 година!

Амаури се опита отново да даде преднина на Ювентус в заключителните секунди, и отправи удар, който затрудни максимално Себастиан Фрей, но вратарят все пак се справи. Дел Пиеро пропиля и последния шанс на торинци в мача, като от пряк свободен удар стреля в аут.

източник-Гонг.бг

Няма коментари: