четвъртък, 24 юли 2008 г.

Ювентус победи Брьондби с 2-1


Новата звезда на Ювентус Амаури (35) се разписа отново за тима, този път при успеха с 2:1 срещу Брьондби в Копенхаген. Другото попадение за "бианконерите" бе дело на Винченцо Якуинта (43), след което през втората част Фарнеруд от дузпа оформи крайния резултат.

Клаудио Раниери реши да заложи на Амаури и Якуинта в атака, като остави Давид Трезеге на пейката, докато Алесандро Дел Пиеро остана в Торино да тренира по специална програма. Нападателният тандем не разочарова специалиста, като показа добър синхрон и с два гола между 35-ата и 43-ата минута на двамата Юве завърши първото полувреме с преднина от 2:0. Амаури откри с глава след центриране на Молинаро, което бе неговият шести гол в три мача за "Старата госпожа".

Якуинта пък напредна отляво, преодоля бранител на датчаните и не остави шансове на вратаря с плътен удар между краката на стража.
След почивката домакините натиснаха италианците и намалиха след 11-метров наказателен удар за нарушение на Легроталие. Последваха две чудесни възможности за домакините, но ударите на Катонго и Уилямс срещнаха гредите на "бианконерите". В последните минути Салихамиджич пропусна да вкара трети гол.

Брьондби - Ювентус 1:2
0:1 Амаури (35)
0:2 Якуинта (43)
1:2 Фарнеруд (57-д)

ЮВЕНТУС: Буфон, Дзебина, Легроталие, Мелберг, Молинаро, Салихамджич, Дзанети, Екдал, Недвед, Амаури, Якуинта
(Киементи, Сисоко, Киелини, Григера, Трезеге, Фаусто Роси)

Няма коментари: