понеделник, 8 септември 2008 г.

Наполи без публика и на "Сан Паоло" за 4 мача


Италианската футболна федерация бе безкомпромисна към ултрасите на Наполи, които няма да могат да гледат следващите четири домакински двубоя от Серия А.От италианската футболна лига обявиха, че Наполи ще бъде глобен с 10 000 евро, след като феновете потрошиха влак в Рим по-рано този месец.Преди няколко дни, тифозите на тима бяха наказани да не присъстват на гостуванията на отбора до края на сезона. Причината са вандалските постъпки на хулиганите при гостуването на Рома от първия кръг на калчото през изминалия уикенд. Вандалите на "небесносините" създадоха безредици за 500 хил. евро, като са потрошили няколко влака, а освен това са ощетили общината и с още 60 хил. евро, чупейки 20 автобуса на градския транспорт, един влак, както и редица витрини.

Днес стана ясно, че в срещите с Фиорентина (14 септември), Палермо (24 септември), Ювенутс (19 октомври) и Реджина (29 октомври) ще бъдат затворените за двата легендарни сектора на "Сан Паоло" Курва А и Курва Б, където се събира агитката на тима ( б.а. екваливалент на българските Сектор Б и Сектор Г). Така половината стадион ще бъде затворен за следващите четири срещи.

Това е много тежък удар за тима на Рея, който винаги е разчитал на великолепните си фенове, които са 12-ия играч на отбора.

Няма коментари: