четвъртък, 11 септември 2008 г.

Италия-Грузия 2-0


Световният шампион Италия победи с 2:0 Грузия в световна квалификация от група 8, където е и тимът на България. На стадион "Фриули" в Удине "адзурите" без да блестят стигнаха до трите точки с два гола на Даниеле Де Роси. Халфът на Рома откри резултата с невероятно красив гол в 17-ата минута, когато финтира бранител на гостите и с топовен удар от 25 метра с левия крак препарира вратаря Лория. Преди да удвои в 89-ата минута с диагонален изстрел в наказателното поле. Това бе трети гол на полузащитника срещу грузинците, след като се разписа срещу тях и в европейските квалификации.

Играчите на Марчело Липи не блестяха, въпреки че бе направил три промени от мача с Кипър. Легроталие и Досена смениха контузените Гамберини и Гросо, докато Акуилани се появи в халфовата линия за сметка на Алберто Джилардино, който бе партньор на Лука Тони в първия мач. По този начин със слаба игра и малко късмет фаворитът в нашата група вече има шест точки от два мача и ще пристигне в София на 11 октомври, като едноличен лидер в класирането.

ИТАЛИЯ - ГРУЗИЯ 2:0
1:0 Де Роси (17)
2:0 Де Роси (89)

ИТАЛИЯ: Буфон, Дзамброта, Канаваро, Легроталие, Досена, Пирло (46-Паломбо), Де Роси, Акуилани, Каморанези, Ди Натале (65-Дел Пиеро), Тони (70-Якуинта)


ГРУЗИЯ: Лория, Лобянидзе, Салуквадзе, Каладзе, Еливия (46-Квашквадзе), Кобиашвили, Кхмаладзе,Ментешашвили (68-Одикадзе), Кения, Мишелидзе (55-Сирадзе) Яшвили


СЪДИЯ: Айнвалер (Австрия)

Няма коментари: