понеделник, 25 август 2008 г.

ИНТЕР почна сезона със СУПЕРКУПАТА НА ИТАЛИЯ


Отборът на Интер спечели суперкупата на Италия, след като се наложи над Рома след изпълнения на дузпи. Редовното време завърши при резултат 2:2, а след „руската рулетка” на единайсетметровите удари тима на Жозе Моуриньо се оказа с по-здрави нерви и триумфира с трофея.

Срещата започна с пропуск на Вучинич, който още в първата минута стреля по диагонал от чиста позиция, но не уцели вратата. Последва тотален натиск на Интер и Ибрахимович на два пъти можеше да открие. Първо той излезе сам срещу вратаря, след като се освободи от Рийзе и Жуан, но вратаря Дони изби, а малко по-късно в последния момент топката му бе избита в корнер.



Все пак в 18-та минута логичното се случи – 1:0 за Интер. Тогава Ибрахимович подаде пас надясно към Майкон, той без да се бави центрира ниско по тревата, но там се намеси Мексес, който за малко не си вкара автогол, като изпрати топката в гредата, кълбото се върна в полето и връхлитащия Мунтари опъна мрежата. Веднага след гола Рийзе можеше да изравни, но от чиста позииця не уцели вратата. Интер имаше още едно положение до края на полувремето, но Фиго пропусна с глава.

След почивката отборът на Рома се активизира и почна да поглежда по-активно към вратата на домакините. В 59–та минута след продължителна атака на „вълците” топката попадна в Де Роси, който с бомбен шут от 30-ина метра препарира вратаря на Интер – 1:1. Интер все пак достигна до втори гол след като тъмнокожия Марио Балотели се възползва от дълго подаване на вратаря Сезар, излезе сам срещу вратаря Дони и не сгреши – 2:1.



И когато се виждаха с трофея „нерадзурите” бяха наказани. В последната минута бе изпълнен корнер, топката бе насочена с глава от Вучинич, отклони се в тялото на Ибрахимович и влезе в мрежата – 2:2

Последваха две продължения, но до нов гол не се стигна. Така дойдоха минутите за дузпи, при които в антигерой се превърна „принца на Рим” Франческо Тоти, който изпълни петата дузпа и трябваше да донесе трофея но пропусна. Последваха допълнителни изпълнения, при които Жуан пропусна, а капитанът на Интер Хавиер Занети бе точен и донесе трофея за Жозе Моуриньо и компания.



ИНТЕР – РОМА 2:2, 6:5 с дузпи
1:0 Мунтари 18
1:1 Де Роси 59
2:1 Балотели 82
2:2 Вучинич 90

При дузпите:
0:1 Вучинич
1:1 Ибрахимович
1:2 Баптища
2:2 Балотели
2:3 Касети
Станкович пропуска
2:4 Де Роси
3:4 Максуел
Тоти пропуска
4:4 Камбиасо
4:5 Пизаро
5:5 Хименес
Жуан пропуска
6:5 Занети

ИНТЕР: Сезар, Майкон, Бурдисо (89-Ривас), Станкович, Максуел, Санети, Камбиасо, Мунтари, Фиго (66-Балотели), Ибрахимович, Мансини (71-Хименес). Треньор Моуриньо

РОМА: Дони, Акуилани(90-Окака), Мексес, Жуан, Рийзе (78-Тонето), Де Роси, Пизаро, Касети, Перота (84-Тоти), Вучинич, Баптища. Треньор Спалети

Жълти картони: Ибрахимович, Балотели, Станкович (Интер), Вучинич, Пизаро, Касети (Рома)
СЪДИЯ: Сакани
СТАДИОН: "Джузепе Меаца", Миланo

Няма коментари: