понеделник, 18 август 2008 г.

МИЛАН победи Ювентус и спечели купата "Берлускони"


Милан спечели категорично трофея "Берлускони" след като победи Ювентус с 4:1 на "Джузепе Меаца". Домакините изиграха страхотен мач и заслужено спечелиха, въпреки че "бианконерите" заслужаваха да отбележат поне още един гол. Два гола за Милан вкара капитанът Амброзини, а по един добавиха Индзаги и Янкуловски. За Юве се разписа младокът Паскуато.

Срещата започна с по-добра игра на Ювентус и те първи създадоха опасности пред вратата на Абиати. В 21-ата минута незаслужено бе отменен гол на Амаури заради засада, но повторенията показаха, че такава няма. Само две минути по-късно Янкуловски се вряза по лявото крило, проби в наказателното поле и с мощен удар откри резултата в полза на Милан. Това даде криле на домакините, които взеха инициативата и до края на полувремето създаваха положение след положение. Само три минути след гола на Янкуловски резултатът бе удвоен. Амброзини бе изпуснат при едно центриране и с глава прати топката в мрежата.

През втората част наставниците направиха доста промени в съставите си, пускайки някои по-млади играчи. Въпреки това играта продължи да е доста динамична и в 52-ата минута разгромът за "бианконерите" бе факт. Филипо Индзаги порази вратата на Манингер за 3:0. Едва след този гол Юве отново успя да си върне инициативата и създаде няколко опасности пред вратата на своя противник. Така в 70-ата минута младокът Паскуато елегантно излъга персоналния си пазач и с мощен удар намали резултата на 3:1. Последваха нови две добри атаки на "старата госпожа" и при едно разбъркване Паскуато не можа да промуши топката зад голлинията и тя бе изчистена от защитник точно пред гола. Малко по-късно пък Амаури опита далечен удар. В следващата минута Екдал опита да си изпроси дузпа, но съдията прецени, че няма основания за нещо подобно и го наказа с жълт картон. И точно когато се очакваше Ювентус да намали резултата се случи точно обратното Амброзини бе изведен зад защитата и с плътен удар оформи крайното 4:1.

ВИЖ ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК

Милан - Ювентус 4:1
1:0 Янкуловски (23)
2:0 Амброзини (25)
3:0 Индзаги (52)
3:1 Паскуато (70)
4:1 Амброзини (78)

Няма коментари: