събота, 16 август 2008 г.

Футболистите на Италия отпаднаха от Олимпиадата в Пекин


Световният шампион Италия загуби с 2:3 от Белгия и отпадна на четвъртфинала на Олимпиадата в Пекин. Дори два гола от дузпи на Джузепе Роси не се оказаха достатъчни на"Скуадра адзура", за да влязат в борбата за медалите. Точни за белгийците бяха Дембеле на два пъти и Моралес. Мачът започна добре за играчите на Пиерлуиджи Казираги, които откриха резултата в 18-ата минута след точно изпълнена дузпа от Роси за спъване на Акуафреска от Вермаелен. Последният бе изгонен за нарушението си и остави тима си с десет души. Въпреки това италианците допуснаха изравняване само пет минути по-късно. Дембеле надскочи всички и с глава изравни. Чигарини се опита да избие топката, но го стори, след като бе преминала голлинията. В края на първата част Моралес изведе "червените дяволи" напред в резултата.

След почивката Италия натисна, но не създаваше чисти положения. В 55-ата минута реферът не отсъди втора дузпа за нарушение срещу Роси, като му показа и жълт картон. Все пак в 74-ата минута се стигна до втори 11-метров наказателен удар в мача за "адзурите" за нарушение срещу Де Чилие. Роси отново беше точен и изравни.

Неочаквано за всички при натиска на италианците, които играеха с човек повече се сигна до бърза контраатака за Белгия в която Дембеле вкара трети гол за тима си. Това вбеси стража на италианците Вивано, който бе изгонен с директен червен картон за реакция срещу противников футболист.

До края на срещата Белгия задържа аванса и се класира на полуфинал, където ще спори с победителя от Нигерия и Кот Д`Ивоар.


ИТАЛИЯ - БЕЛГИЯ 2:3
1:0 Роси 18-д
1:1 Дембеле 23
1:2 Миралас 46
2:2 Роси 74-д
2:3 Дембеле 81

ИТАЛИЯ: Вивиано, Мота (81- Консили), Де Челие, Ночерино, Чигарини (61- Абате (83- Кандрева), Крисчито, Монтоливо, Джовинко, Роси, Акуафреска, Бокети

БЕЛГИЯ: Байли (68- Ма Каламбай) , Де Рувер, Вермелен, Поконьоли, Де Мул, Харун, Миралас, Веронен, Мартенс (65- Ван ден Боре), Симаес, Дембеле

ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ: Вермален (Б); Вивиано (80)

Няма коментари: