четвъртък, 24 юли 2008 г.

Моуриньо почна с победа.ИНТЕР-АЛ ХИЛАЛ 1-0


Новият наставник на Интер Жозе Моуриньо започна с успех авантюрата си в италианския шампион."Нерадзурите" надвиха с 1:0 първенецa на Саудитска Арабия Ал Ахли в планинския курорт Рисконе де Брунко, където са на подготвителен лагер. Единствения гол реализира Николас Бурдисо в последната минута на първата част. Аржентинецът се разписа с глава след центриране на Марио Балотели от фаул.
Двубоят не беше никак лесен за "синьо-черните", като противниците им дори на няколко пъти влезнаха много остро в краката на звездите на Моуриньо. Специалистът заложи на два коренно различни състава в двете полувремена, като през първата част добре се представи Марио Балотели, както и капитана Хавиер Санети. Завърналият се от Сао Паоло Адриано опитваше да се разпише, но нямаше шанс на два пъти. Балотели също бе близко до откриване на резултата след хубави подавания на Луиш Фиго, но не успя да уцели рамката на вратата.
Арабите също създадоха добри възможности за гол, но Жулио Цезар спаси техните удари. През второто полувреме дебют за шампионите на прави Амантино Мансини, който игра в атака заедно с аржентинците Ернан Креспо и Хулио Крус. Именно двамата "гаучоси" бяха най-опасни за Интер. Гол на Креспо бе отменен заради игра с ръка на Крус в 51-ата минута, след което Градинаря бе близо до второ попадение. Мансини и Хименес също показаха техническия си потенциал и дадоха тази свежест на тима, която липсваше през първата част. До края на мача "нерадзурите" пропуснаха на няколко пъти да вкарат втори гол.
Така трудно с 1:0 Жозе Моуриньо започна, както желаеше с победа новата си авантюра в Италия. Старши-треньорът остана веренн на себе си и заложи на своята любима схема 4-3-3.

ИНТЕР - АЛ АЛХИ 1:0

1:0 Бурдисо (45)

ИНТЕР- I част(4-3-3): Цезар, Сантон, Бурдисо, Пеле, Болцони (36-Биабиану), Виейра, Камбиасо, Дзанети, Фиго, Адриано, Балотели
ИНТЕР-II част(4-3-3): Толдо, Майкон, Матераци, Мей, Максуел, Хименес, Дакур, Станкович, Мансини, Креспо, Крус

Няма коментари: