вторник, 22 юли 2008 г.

Сагата "Куарешма" е на път да приключи:Португалски вестник обяви трансфера на играча в Интер


Най-големият спортен всекидневник в Португалия "А Бола" твърди, че звездата на Порто Рикардо Куарешма е на крачка от Интер, като остава само да се оформят някои детайли. Вчера агентът на футболиста и шефовете на "нерадзурите" се срещнаха в Милано, където са договорили личните условия на техничаря и са обмислили стратегия каква оферта на отправят на Порто. Преди месец от португалския шампион поискаха 40 милиона евро за Куарешма, като от миланския гранд им предложиха 20 милиона евро плюс Давид Суасо, но шефовете на "драконите" искаха Пеле, който бе обявен за непродаваем от Жозе Моуриньо.

Очаква се Интер да плати около 25 милиона евро на играча, като му предложи четиригодишен контракт на стойност 3,5 милиона евро. Това прави 14 милиона евро за четири години, което е три пъти повече от това, което той печели в момента. Куарешма се завърна в Португалия вчера, след като напусна лагера на Порто. Официалната версия е, че е контузен, но може и да си е оправял личните документи преди да замине за Милано, коментира изданието.

Както е известно, агентът на футболиста е Жорже Мендеш, който представлява и Жозе Моуриньо. Освен това на Апенините припомнят, че именно "А Бола" съобщи първи новината, че Моуриньо ще подпише тригодишен контракт с Интер на стойност 9 милиона евро, при това близо 20 дни преди официалното представяне.

Няма коментари: