четвъртък, 31 юли 2008 г.

Фиорентина падна от Барселона у дома


Барселона изнесе поредния си спектакъл от началото на подготовката, като този път потърпевш от настроението и ефективността в игарата на каталунците се оказа отборът на Фиорентина. Контролата на "Артемио Франки" във Флоренция завърши с убедителното 3:1 в полза на Барса, като тимът на Хосеп Гуардиола имаше доста възможности да вкара и повече голове.

Мачът се превърна в зрелищно представление, чийто главни герои бяха някои от най-големите таланти в съвременния футбол. На Лионел Меси и Боян Къркич от Барса достойно опонираха младите надежди на "виолетовите" Стеван Йоветич и Здравко Кузманович.

В началните минути испанският колос изцяло владееше инициативата. Меси създаде първата голова опасност, намирайки технично Шави, но неговият удар беше избит с мъка от Фрей. Стражът на домакините спаси и шут на аржентинеца малко по-късно, но бе безпомощен в 29-ата минута, когато Меси центрира от корнер, Пике отклони топката към Пуйол и бранителят вкара един от редките си голове.

Домакините поискаха дузпа за задържане на Джилардино от страна на Пике, но реферът подмина ситуацията. Още на накоялко пъти преди почивката Фрей трябваше да спасява вратата си от втори гол.

Веднага след почивката Барса поведе с 2:0, като автор на гола беше младият Жефрен. Той се възползва от щаслтив рикошет и технично намери мрежата на Фиорентина. Наставникът на италианците Чезаре Прандели прдприе няколко смени и те дадоха бърз реултат. Влезлите Йоветич, Папа Вайго, Освалдо, Пацини и Гоби радвижиха действията на тима и в 69-ата минута Пацини успя да намали.

Малко по-рано Меси беше заменен от Александър Хлеб, като публиката на "Артемио Франки" го изпрати с бурни овации, а той не пропусна да им благодари с жест. Това бе последния мач на аржентинеца, преди да се присъдини към лагера на на "гаучосите" за Олимпиадата в Пекин.

Боян Къркич също напомни за себе си и оформи крайния резултат в 72-ата минута. Младият голмайстор на каталунците финтира Да Коща, а ударът му се оказа неспасяем за резервния страж на домакините Сторари.

ФИОРЕНТИНА - БАРСЕЛОНА 1:3
0:1 Пуйол (29)
0:2 Жефрен (48)
1:2 Пацини (69)
1:3 Къркич (72)

ФИОРЕНТИНА: Фрей (71 - Сторари), Дзаури (56 - Папа Вайго), Гамберини (67 - Да Коща), Кролдруп, Паскуал (56 - Гоби), Кузманович, Фелипе, Донадел (56 - Освалдо), Сантана, Джилардино (56 - Пацини), Муту (56 - Йоветич)
БАРСЕЛОНА: Валдес, Д. Алвеш (78 - В. Санчес), Пуйол (46 - Касерес), Пике, Абидал (46 - Силвиньо), Шави (46 - Серхио), Яя Туре (63 - Гудьонсен), Кейта, Иниеста (35 - Жефрен, 78 - Кросас), Педро (46 - Къркич), Меси (69 - Хлеб)

Няма коментари: