неделя, 27 юли 2008 г.

Стяуа унижи Рома


Вицешампионът на Италия Рома претърпя загуба в първата си контрола това лято. "Вълците" гостуваха на Стяуа и отстъпиха с 1:3 на "Генча" в мач, който беше и официално представяне на румънския тим за новия сезон. Головете за Стяуа вкараха Морено, Станчу и Неага. Мирко Вучинич се разписа за "джалоросите" в предпоследната минута и направи загубата им малко по-почетна.

Добри положения за Рома пропуснаха Панучи, Акуилани и новото попълнение Джон Арне Рийзе. От своя страна Стяуа игра максимално мобилизирано и зарадва ентусиазираните си фенове с престижен успех.


Най-интересни бяха последните 15 минути, когато домакините се въползваха от грешки на вратаря Артур и поведоха с убедителното 3:0. Шедьовърът на вечерта обаче беше голът на Вучинич, който с перфектен удар от фаул и лек рикошет в гредата, оформи крайния резултат.

СТЯУА - РОМА 3:1
1:0 Морено (8)
2:0 Станчу (75)
3:0 Неага (80)
3:1 Вучинич (89)

Съставът на Рома (4-2-3-1): Артур; Сисиньо, Лориа (53 - Андреоли), Панучи (46 - Жуан), Рийзе; Перота (55 - Тонето), Акуилани; Еспозито (73 - Палермо), Тадей (46 - Касети), Вирга (46 - Вучинич); Монтела (56 - Алварес)

Няма коментари: