неделя, 20 юли 2008 г.

Наполи се върна с победа в евротурнирите


Италианският Наполи се завърна триумфално в европейските клубни турнири след 14 години с победа с 1:0 като гост на Паниониос в първия финал в Интертото между двата тима.
Единственото попадение реализира Боячино в 30-ата минута след подаване на новата звезда на "небесносините" Денис. Над 500 тифози пристигнаха от Неапол в гръцката столица Атина, за да видят първия мач на тима с в Европа от 1994/1995 година, когато отпадна на 1/8-финала за УЕФА с две поражения от Айнтрахт (Франкфурт) с по 0:1.
На температура над 36 градуса домакините започнаха много силно и още в първата минута уцелиха гредата на гостите чрез Чутос. В 14-ата минута негов гол бе отменен от съдията заради засада. Последваха по-силни минути за италианците, които откриха в 30-ата минута след отлично отиграване на Денис, който намери връхлитащия Воячино. Веднага след тома Маджо пропусна да удвои.
Гърците можеха все пак да стигат до изравняването, но удар на Кумордици срещна за втори път гредата на Иелцо.
През втората част Чудос направо разпиля защитата на Наполи, като само малшанса му попречи да отбележи, както и добрите намеси на Иелцо на няколко пъти Освен това втори негов гол бе отменен поради засада в 58-ата минута. Петнадесет минути преди края Наполи остана с 10 човека , след като Ринаудо бе изгонен за втори жълт картон. Останали с десет човека, "небесносините" пропуснаха невероятен шанс след добра атака на южноамериканците Денис и Пия. От този миг до края играчите на Рея се прибраха в последните 30 метри в своята половина и всячески бранеха резултата за крайното 1:0.

1 коментар:

plamenj каза...

Евалата, стискам палци на Наполи след 18 години кретане да направят нещо значимо.